Vesti

USPEŠNO ZAVRŠENA TREĆA SEZONA CHIPSY AGRO AKADEMIJE

Ove godine, po treći put zaredom, uspešno je realizovana još jedna Chipsy Agro Akademija, jedinstvena edukativna platforma kompanije PepsiCo, namenjena studentima završnih godina Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Novom Sadu koja za cilj ima pružanje praktičnih znanja i veština iz oblasti uzgoja krompira.
Osam polaznika akademije imalo je prilike da se upozna sa procesom uzgoja krompira, od setve do žetve i da na taj način stekne znanje farmera 21. veka. Učešćem u edukativnoj platformi, jedinstvenoj na ovim prostorima, studenti završnih godina Poljoprivrednih fakulteta dobili su šansu da uče od najboljih svetskih agro eksperata kompanije Marbo Product, koja već trinaest godina posluje u okvirima multinacionalne kompanije PepsiCo.

CHIPSY AGRO AKADEMIJA

O CHIPSY AGRO AKADEMIJI

Chipsy Agro Akademija je projekat pokrenut sa ciljem da studentima omogući praktična znanja u oblasti uzgajanja krompira u skladu sa najvišim standardima koji se primenjuju za potrebe proizvodnje čipsa brenda Chipsy, kao i u cilju stvaranja nove generacije poljoprivrednika i podrške lokalnoj proizvodnji krompira. Namenjen je studentima završnih godina Poljoprivrednih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

Program je koncipiran tako da stručnjaci agro tima kompanije Marbo Product prvo predstavljaju deo svoje ekspertize u oblasti uzgajanja krompira, a posle uvodnog teorijskog dela, prezentuju i konkretan zadatak za studente. Rešavanjem zadatka, studenti dobijaju priliku da uđu u finalni izbor i kandiduju se za učešće u praktičnom delu. Najbolja rešenja bira stručni žiri koji čine predstavnici kompanije Marbo Product i predstavnici Poljoprivrednih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Pobednički timovi zatim imaju priliku da učestvuju u praktičnom delu projekta, odnosno u procesu od setve do žetve krompira.

Za više informacija i novosti, pratite naš sajt www.chipsy.rs