Vesti

USPEŠNO ZAVRŠENA TREĆA SEZONA CHIPSY AGRO AKADEMIJE

U skladu sa situacijom izazvanom pandemijom COVID-19, Agro akademija je ove godine održana u izmenjenim uslovima i u skladu sa strogim epidemiološkim merama. Studenti su imali prilike da sva predavanja prate onlajn putem posebno kreirane platforme. Polaznicima je na onlajn platformi bio dostupan specijalno kreiran materijal, a imali su prilike i da se upoznaju sa mentorima, agro ekspertima kompanije PepsiCo i diskutuju na zadatu temu vezanu za uzgoj krompira koji se pre svega odnosio na proces setve. Na samom kraju programa, polaznici su posetili njivu dobavljača na kojoj se uzgaja krompir gde su imali priliku da uvide praktičnu primenu znanja, nakon čega su obišli proizvodni pogon, a poseta je zaokružena svečanim uručivanjem Chipsy diplome o pohađanju programa.

CHIPSY AGRO AKADEMIJA

O CHIPSY AGRO AKADEMIJI

Chipsy Agro Akademija je projekat pokrenut sa ciljem da studentima omogući praktična znanja u oblasti uzgajanja krompira u skladu sa najvišim standardima koji se primenjuju za potrebe proizvodnje čipsa brenda Chipsy, kao i u cilju stvaranja nove generacije poljoprivrednika i podrške lokalnoj proizvodnji krompira. Namenjen je studentima završnih godina Poljoprivrednih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu.

Program je koncipiran tako da stručnjaci agro tima kompanije Marbo Product prvo predstavljaju deo svoje ekspertize u oblasti uzgajanja krompira, a posle uvodnog teorijskog dela, prezentuju i konkretan zadatak za studente. Rešavanjem zadatka, studenti dobijaju priliku da uđu u finalni izbor i kandiduju se za učešće u praktičnom delu. Najbolja rešenja bira stručni žiri koji čine predstavnici kompanije Marbo Product i predstavnici Poljoprivrednih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. Pobednički timovi zatim imaju priliku da učestvuju u praktičnom delu projekta, odnosno u procesu od setve do žetve krompira.

Za više informacija i novosti, pratite naš sajt www.chipsy.rs